Casa Bacardi y Font Mágica - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Christina Rijssen - WaarBenJij.nu Casa Bacardi y Font Mágica - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Christina Rijssen - WaarBenJij.nu

Casa Bacardi y Font Mágica

Blijf op de hoogte en volg Christina

25 Augustus 2012 | Spanje, Barcelona

Hola!
Vandaag was het tijd voor mijn eerste gezamenlijke excursie. Ik had er niet heel veel zin in, omdat ik in de veronderstelling was dat ik maar met 2 andere personen zou gaan ( zij stonden op de lijst, verder niemand).
Van Margarita 'moest' ik om 7.30 opstaan.. Pfff, dat viel me wel even zwaar na de super lange, maar gezellige dag van gisteren. Laat van school weg, naar Arc de Triomf en het mooie park, waar ik zeker nog n keer heen moet, omdat t daar zo mooi is en ik alles nog niet heb gezien... Door naar huis, rusten, eten en naar Placa Catalunya om gezellig n drankje te doen met Floor. Om half 2 lag ik in mn bed en om 6.45 was ik weer wakker...
Om 8.45 van huis gegaan en wat denk je? Veeeel te vroeg op het verzamelpunt! Oke, beter te vroeg dan te laat, maar 25 minuten te vroeg?!? Had ik wel mooi tijd om Jeroen te bellen, want die had ik vanaf kwart over 1 vannacht al niet meer gesproken;-) !! Hij heeft er wat moed in gepraat 'het wordt vast leuk en ze zijn vast aardig' en om 9.37 ( op de minuut nauwkeurig!) zag ik de eerste persoon verschijnen. Niet veel later ook de tweede persoon, inclusief sandalen zonder witte sokken. De moed zakte me in mn slippers.. Opgehangen, nog even de supermarkt in en tadaaa; er stond ineens een hele groep buiten!!! Maar.. Allemaal Duitsers, of iig het grootste deel. Ik keek de kat wat uit de boom en moest in mezelf hard lachen; hier stond ik dan, iedereen kende wel iemand en ik stond daar in mn eentje. Volgens Jeroen ging ik een heel leuke dag hebben en ach, ik besloot er wederom zelf dan maar weer wat van te maken.
We moesten met een trein naar de plaats van bestemming; Sitges. In de trein zat ik met 3 anderen en jawel, dan raak je wel in gesprek. Het betrof een jongeman uit Arizona, een man uit Duitsland (die Nederlands sprak, omdat hij dat in Nl. gestudeerd had) en n vrouw van 39 uit Duitsland, Sybille. We raakten aan de klets en het kwam er op neer dat ik de hele dag met Sybille ben opgetrokken. En met nog n vrouw uit België van 45.
De excursie bestond uit eerst een pauze van 15 minuten, toen een wandeltocht door de stad, mèt uitleg over van alles en nog meer, daarna hadden we weer een half uurtje pauze en toen gingen we naar Casa Bacardi! Nou, dat klinkt goed toch? De uitleg over de geschiedenis van de Bacardi werd in t Spaans gedaan, dus dat kon ik zonder enige moeite begrijpen. Niet dus. Dus mijn gedachten dwaalden af; ik keek wat rond, schoot wat plaatjes en smste mn vriendje en mn mam. Ook dat moet gebeuren!!
Op een gegeven monent was t tijd voor t echte werk; we mochten proeven!! En ze hadden mijn volle aandacht weer! Me gusta! Het was iets minder lekker dan ik dacht: 3 super sterke 'shotjes' die je helemaal weg voelt branden.. Daarna was t tijd om zelf mojito te maken. We kregen eerst een uitleg en mochten daarna zelf aan de slag.. En deze ook uiteraard zelf opdrinken; lekker!!
Hierna hadden we 4 uur (!!!) vrije tijd. 4 uur! Zo krijg ik mn excursie ook wel vol.. Wij besloten naar La Playa te gaan. Heerlijk lui aan de zee gelegen, wegdommelen, een foto van de zon naar de achterblijvers sturen, i'm lovin' it!
Toen nog even naar het stadje geweest waar we een (frozen) yoghurt hebben gegeten... Het schijnt een wel bekend iets te zijn, maar ik kende het nog niet. Ijs, maar dan yoghurt. Zoooo lekker! En nog gezond ook, is dat even mooi meegenomen!!
Na alle vrije tijd was t tijd om huiswaarts te keren, waar ik om 20.00 uur op bed neerplofte. Ik was moe! Zo'n dag is slopend! En hij was nog niet voorbij!
's Avonds had ik met Floor afgesproken naar Place España te gaan om naar de fonteinen te kijken. Magisch moest t zijn, met licht en muziek..
We kwamen aan en zagen wat kleine fonteintjes. Ah ja, grappig. We liepen verder en we zagen een grote, met licht! Zag er erg mooi uit! En wat was het er DRUK!! Niet te geloven, zoveel mensen als overal zaten.. ! Floor en ik besloten even met onze neus bovenop de fontein te willen staan en we stonden er naar te kijken en te kletsen en ineens.. Keiharde muziek! 'Barcelonaaaa' klonk er uit de speakers.. En het spektakel begon! Ongelooflijk mooi was t, we hebben heel stil staan kijken en na afloop geapplaudiseerd. Voor water. Maar wat een mooi water.
Daarna op zoek naar een barretje of iets en ook nog gevonden. We dronken wat wijn, kletsten en lachten en stapten een nog erg volle metro in, op weg naar onze huizen.
En nu lig ik heel moe in bed toch dit verhaal nog te tikken.
Gewoon, omdat ik het leuk vind.
Maar nu is t echt tijd om te gaan slapen, de dag was lang genoeg.
Buenas noches, slaap zacht of juist een fijne dag!!
Besos,
Chris

• 26 Augustus 2012 - 23:56

Kristel:

Wat klinkt dat goed allemaal! En nu maar lekker uitrusten, op naar een nieuwe dag met nieuwe avonturen! Knuf x

• 27 Augustus 2012 - 00:33

Bianca:

Hi meis,

Leuk verhaal om te lezen!jè mag voor mij ook wel een x zo'n drankje maken;) veel plezier nog hè!

Xbianc